Duminică, 19 iunie 2011, câțiva tineri entuziaști ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Băicoi, Prahova au organizat împreună cu autoritățile locale un concurs de desene pe asfalt având ca temă "O lume minunată", în care participanții au fost invitați să ofere prin desen perspectiva lor asupra lucrurilor care îi bucură și le-ar oferi o lume pe gustul lor.
"Ideea a prins foarte bine. Zeci de copii, impreuna cu părinții au participat la eveniment. Ne-am bucurat enorm și de asemenea ne-a oferit posibilitatea să îi invităm la Școala Biblică de Vacanță cu tema “Pe ulița copilariei”. Faptul că am fost deschiși și că am oferit o alternativă plăcută pentru petrecerea vacanței i-a încântat atât pe părinți cât mai ales pe copii. Zilnic, vin aici minim 50 de copii împreună cu părinți. Copiii sunt captivați de pian, de cântece și de instructoarele care fac totul cu dăruire" a declarat Mircea Bunea, coordonatorul acestui eveniment.
“Pe ulița copilariei” este un proiect fără accente confesionale care se adresează copiilor între 4 și 14 ani. Repartizați pe trei categorii de vârstă, aceștia participă la repovestiri ale unor opere cunoscute cum ar fi "Prâslea cel voinic" sau “Micul Prinț” în care rolul principal revine unor personaje biblice cunoscute si cu potențial spiritual motivator cum ar fi: Samuel, David, Iosia, Isus sau Timotei. De asemenea, copiii participa la ateliere practice creative, invața cantece specifice varstei si se roaga unul pentru celalalt, experimentand astfel valorile crestine intr-un mod interactiv, pe parcursul unei saptamani pline de dinamism.