Instituții

Licee

Liceul Teologic Adventist „Ștefan Demetrescu” Bucureşti

Liceul Adventist „Ştefan Demetrescu” Bucureşti – valori creștine, calitate, seriozitate, rezultate de top

Introducerea camerelor de luat vederi în timpul examenelor de bacalaureat a fost o nouă ocazie de verificare a calităţii învăţământului preuniversitar românesc. Realitatea a fost dureroasă pen­tru cei mai mulţi dintre candidaţi, media de promovare la nivel naţional fiind sub 50 %.

Însă, pentru liceele adventiste, exa­menul de bacalaureat a devenit un instrument sigur și obiectiv de a demonstra seriozitatea educaţiei adventiste. Cu o medie ge­nerală de promovare de 84,5%, liceele adventiste din Bucureşti, Cluj şi Craiova au de­monstrat că educaţia adventistă este de înaltă calitate.

La Liceul Adventist „Ştefan Demetrescu” din Bucureşti, pro­movabilitatea a fost de 91,5%, pro­cent care l-a plasat astfel pe un onorabil loc 11 în topul liceelor din Capitală realizat de cotidianul Evenimentul zilei.

Profesorul Adrian Mihalcea, director Liceul Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” din București declara în urma introducerii camerelor video: “Procentul de promovabilitate nu diferă semnificativ față de anii anteriori. Pentru noi, faptul că s-au introdus camerele de supraveghere nu a contat deloc. În plus, notele obținute la Bacalaureat reflectă cu exactitate notele obținute în timpul celor patru ani de studiu.

Cu toate acestea, cred că o asumare reală și nu doar declarativă a valorilor biblice legate de cinste și corectitudine ar aduce beneficii tuturor, indiferent de confesiune”

De asemenea, într-un clasament reali­zat de ziarul Gândul, care ţine cont de ultima medie de admitere din anul 2011, acest liceu se situează pe locul 13 între liceele din Bucureşti, având 8,80 ca ultimă medie de admitere. De asemenea, profesoara Claudia Enache şi directorul acestui liceu, Adrian Mihalcea, au fost incluşi în Corpul Naţional al Experţilor în Educaţie, după ce au obţinut 85 şi, respectiv, 94 de puncte din 100 posibile la examenul de admitere.

În cadrul Liceului Adventist „Ștefan Demetrescu” există atât o filiera teoretică, profil real, specializarea matematică informatică cât și una vocaţională, profil teologic.

Adresa liceului adventist „Ștefan Demetrescu” București:

Şos. Vitan Bârzeşti, nr. 11, Sector 4, Bucureşti

RATB: Autobuz 102, 181 – Staţia Spitalul „Sfântul Ioan”

Metrou: Staţia Apărătorii Patriei, 2 staţii cu autobuzul 102.

MAXI-TAXI: Nr. 715 – Staţia Spitalul „Sfântul Ioan”

TEL: 0213345015; 0213326089; 0722134516 (secretara)

Notă: Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se remarcă în rândul bisericilor creștine prin faptul că deține unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educaționale protestante din lume cu 7.800 școli, colegii și universități ce asigură educația a peste 1.650.000 de persoane sub îndrumarea a 85.000 profesori.

Această rețea de școli, dintre care numeroase au primit recunoașterea publică pentru activitatea desfășurată, oferă educație creștină la nivel preuniversitar, universitar și postuniversitar, punând un accent deosebit pe dezvoltarea mentalității de slujire a societății.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *