Noutăți

Anunțuri

Precizări cu privire la situația din Ucraina

Joi, 24 februarie 2022, începând cu ora 20:00, a avut loc o întâlnire de rugăciune a pastorilor din Conferința Muntenia la care s-au alăturat pastorii Stanislav V. Nosov, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina, și Maksym V. Krupskyi, Directorul Hope Channel [Speranța TV] Ucraina, astfel încât au putut fi aflate informații direct de la cei aflați în mijlocul evenimentelor. Traducerea a fost asigurată de către pastorul Andrei Moldovanu, Director al Departamentelor de Comunicare, Relații Oficiale și Libertate Religioasă din cadrul Uniunii Moldovene a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. 

Iată care sunt principalele informații pe care vi le punem la dispoziție:

  • La momentul discuției nu existau victime sau răniți din rândul credincioșilor adventiști din Ucraina. Desigur, situația se poate schimba pe măsură ce informațiile se centralizează. 
  • Toate cele șase conferințe ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România au decis încă de ieri să pună la dispoziție facilitățile de cazare ale centrelor de tineret pentru refugiați, iar Uniunea Română va contribui la cheltuielile presupuse de acest demers. 
  • Conferința Muntenia a pus la dispoziție centrele de la Moieciu de Sus (BV), Sinaia (PH) și Eforie Nord (CT).
  • La nivel național, următoarele două Sabaturi vor fi Sabaturi de post și de rugăciune pentru Ucraina.
  • Pentru încurajarea implicării și pentru a sublinia atenția acordată acestei situații tragice de la granițele României, pastorul Robert Mandache, Președintele Conferinței Muntenia, a pregătit o ediție specială a „Promisiunii zilei”. Vă încurajăm să o distribuiți cât mai mult pe canalele media care vă stau la dispoziție. Aceasta poate fi urmărită pe Facebook și YouTube.
  • Deși ADRA România va prelua o parte a organizării demersului de ajutare a refugiaților, este nevoie de implicarea fiecărei Biserici și a fiecărui membru.
  • Dacă doriți să oferiți sume de bani pentru refugiați, pentru o mai bună organizare și eficiență, puteți face aceasta depunând în contul Conferinței Muntenia, cu specificația „donație pentru Ucraina”: RO98 RNCB 0074 0292 3624 0001. În următoarele zile vor fi anunțate colecte speciale, pentru nevoi concrete, în bisericile locale.
  • Dacă puteți ajuta, vă rugăm să completați formularul de la acest link, unde sunt precizate mai multe modalități de implicare.
  • Dacă știți pe cineva venit din Ucraina, care are nevoie de ajutor, vă rugăm să  completați acest formular.

Situația tinde să degenereze și este în continuă actualizare. Atât conducerea Conferinței Muntenia cât și cea a Uniunii Române sunt în legătură cu Biserica Adventistă din Ucraina și fac planuri și demersuri concrete pentru a ajuta. În perioada următoare vom transmite informații noi și centralizate cu privire la situație, prin Buletinele informative și mesajele specifice. 

Să continuăm să ne rugăm și să acționăm pentru situația din Ucraina!


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.